Opppsss..tajuk kali ini agak lain sikit ye....Apa yang bakal kita buat kalau tiba-tiba dapat duit RM 1 juta dalam akaun bank kita...humangaiiiiii!!!!!

Sungguh rare ini tajuk....hehehehe

Ok jom tengok gambar bawah ini....agak-agak cukup tak satu juta ni?

jangan aku lupa dunia macam ni sudah le...

OK ni list terbaik kalau dapat duit RM 1 juta.....pergh laju jer....

1) Invest dulu duit tu kasi beranak pinak...heheheh bijak tak aku?
2) Bawak satu family pergi umrah & haji....its a must ok...
3) Beli rumah cash...hahaha bajet nak rumah kondo paling tinggi sekali boleh tengok bintang malam2 buta...ngeeee
4) Backpackers seluruh dunia....teringin beb!
5) Beli hartanah banyak - banyak....fewwww!
6) Nyanyi hari - hari ...kalau aku dah kaya......huhuhuhuh!!!!!


Well, semua ini hanyalah impian...wajib big dream...itu semua adalah langkah - langkah awal untuk jadi kaya dan berjaya...seiring dengan usaha...sebenarnya banyak lagi benda boleh dibuat dengan sejuta itu...sedekah jangan dilupa ye...Jom kita terus berusaha dan berdoa agar cita-cita ini menjadi kenyataan ....Amin....!




Hi salam dan selamat petang semua!!!

Hmm hari ni dapat task untuk ceritakan tempat2 yang paling teringin untuk saya pergi....
Semua orang pasti ada tempat-tempat yang dia ingin sangat pergi dalam hidup dia, sama ada dalam negara atau luara negara...
So kat bawah ni saya ada listkan 5 tempat yang pasti saya akan pergi dan bakal masuk dalam whislist saya untuk tahun depan...yeahhhh

OK, jom kita terjah sama - sama yokkk...


image
Kota Makkah
Setiap orang islam wajib memasang impian untuk menjejakkan kaki di tanah suci ini...InsyaAllah!

image
Cameron Highland
                                                             
Pasti orang tergelakkan saya...hmmm takkan la tak pernah pergi cameron highland? kat dalam Malaysia je pun...Ye...memang ni lah satu - satunya tempat yang masih belum sempat saya kunjungi..dan saya sangat teringin nak sampai ke sini....



image
India

Ramai yang mempersoalkan India ...why India?..hehehehe suka hati sayalah...hmm sebenarnya India sangat banyak tempat - tempat menarik yang boleh di kunjungi dan tak semua tempat ada seperti di India.. India adalah sebuah negara yang penuh warna warni dan budaya yang menarik.....teringin sangat nak lalu depan air terjun susu di India atau lebih dikenali sebagai Dudhsagar...sorry ye kalau salah eja..ia bermaksud air terjun susu..kerana ia putih seperti air susu. panorama indah air terjun ini boleh dilihat dalam keretapi yang akan melintas di hadapan air terjun yang sangat besar tu..amazing kan?
Dudhsagar must remember!


image
Jepun
Jepun oh Jepun! kan best kalau minggu depan dapat pegi sana...hehhehe berangan je tak sudah-sudah...
Ok kenapa Jepun ye...yeahhhh Jepun adalah tempat paling saya kagumi dari segi budaya, teknologi, cara hidup dan keindahan yang memang indah...Tun Maharthir amat sukakan Jepun tau... 


Oklah di harap saya dapat menjejakkan kaki di tempat - tempat yang saya suka ini...yang penting kumpul duit dan buat persiapan awal ok... see ya!
Salam dan selamat malam semua....


Malam ni saja nak cerita pasal penglibatan saya dalam  Shaklee....
Macam mana saya boleh terjebak dengan bisnes Shaklee ni...
Ok ...ia nya bermula dengan masalah diri saya yang diserang penyakit Psoriasis (Sejenis penyakit kulit di mana sel kulit mati lebih cepat dari kulit normal)
Macam ni..proses pengelupasan kulit mati bagi orang biasa adalah 2 - 3 minggu sekali...Tetapi saya akan mengalaminya lebih pantas iaitu dalam masa 3 - 4 hari...
Kulit saya akan kelihatan mengeruping atau senang kata kulit mengelupas akan kerap terlihat.
Biasa ia berlaku pada kulit kepala macam kelemumur, muka, siku dan lutut...
Psoriasis ini penyakit kulit tertua di dunia...namun ia tidak berjangkit..
Namun begitu tiada penawar lagi untuk penyakit ini serakat ini...
Doktor hanya mampu memberi rawatan pencegahan sahaja dan ia boleh berulang kembali...
Psoriasis boleh menjadi lebih teruk jika tidak dicegah awal...

Perbualan dengan sahabat lama telah memperkenalkan saya dengan Shaklee....
Atats nasihatnya saya telah mengambil set psoriasi ini dengan niat  untuk cepat sembuh...
Alhamdulillah dalam masa sebulan salju kelemumur sudah hilang hingga ke hari ini..
Atas nasihatnya saya telah mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk seumur hidup RM65...
Ini membolehkan saya membeli vitamin Shaklee dengan lebih murah berbanding tidak menjadi ahli...
Ok...setelah itu, saya mula join group bisnes Shaklee yang sangat aktif ini..
Barulah saya tahu...rupanya banyak lagi set - set hebat yang boleh menjadi penawar kepada pelbagai penyakit.....
Saya dapati set menyusu badan adalah paling terlaris...dimana susu badan menjadi lebih banyak tanpa sebarang masalah lagi...

Malah lebih mengejutkan lagi rupa-rupanya banyak artis ternama Malaysia seperti Rita rudaini, Ayu Raudhah, dan ramai lagi menjadi pengguna produk Shaklee namun tidak boleh diuar-uarkan kepada media tentang ini kerana masing-masing terikat dengan kontrak produk lain.

Okey, rasa dah banyak entry ini ditulis...
Cukup setakat ini...boleh klik entry-entry lain untuk pelbagai jenis vitamin yang boleh di baca..
Bagi saya Shaklee adalah the best rangkaian multivitamin dengan harga paling murah berbanding dengan jenama lain . Untuk sebarang pertanyaan tentang Shaklee dan bagaimana saya boleh sembuh dengan Psoriasis boleh hubungi / whatssap saya di nombor 017-7697364.

Bagi mereka yang sudah mengetahui akan segala kebaikan Shaklee namun masih ragu - ragu saya nasihatkan cepat-cepatlah mendaftar sebagai ahli Shaklee. Nikmati segala ganjaran anda sebagai ahli Shaklee dan percayalah akan ada ganjaran bag mereka yang yakin dan berusaha.

Vitamin Shaklee adalah terbaik di dunia dan 100% semulajadi.


Saya sangat berminat untuk menjadi ahli bagi menikmati kadar potongan harga bagi setiap pembelian produk Shaklee !


=== KLIK DI SINI ===



AMY MUNIRAH 017 - 7697364

Salam Semua....

Hari ini nak cerita sedikit tentang masalah kulit kaki...

Pernah tak mengalami masalah seperti di bawah ini?

  • Tumit kaki pecah - pecah dan kelihatan merekah?
  • Tumit kaki dahulu warna pink tapi sekarang ini jadi kehitaman?
  • Tumit kaki menjadi kasar dan berkematu?
  • Tumit kaki menjadi terlalu kering hingga mengelupas?


Tumit kaki merekah dan terlalu kering boleh diubati dengan vita E complex dari Shaklee.


          Banyak petua boleh kita cuba salah satunya dengan menyapukan minyak zaitun sebelum tidur pada tumit kaki yang bermasalah tadi. Kemudian cuba amalkan mengambil vita E Complex Shaklee. Kandungan hebat di dalam Vitamin E ni sangat berbaloi dengan harganya. Dengan hanya mengambil vita E setiap hari anda mampu mengekalkan kesihatan kulit dengan paling optimum sekali !
Vita E Complex ini memang sangat kompleks.sehinggakan ia mampu meningkatkan kualiti air mani bagi lelaki. Malah membantu kesuburan kaum lelaki. Vita E Complex sangat berkesan mengurangkan risiko sakit jantung hampir 41% manakala Stroke 33%.



Vitamin E Complex Shaklee 120 Biji





Hubungi Amy Munirah untuk sebarang pertanyaan / konsultasi percuma !

Bagi yang bukan pemegang kad debit / kredit boleh memesan dengan hubungi no di bawah.

017 -7697364






Menjadi sebahagian dari ahli Shaklee adalah salah satu pengalaman baru dalam hidup ini.
Bermula dengan membeli atas alasan sakit akhirnya bertukar menjadi ahli....ini kerana hati mula terikat dengan Shaklee. Sehebat nama yang menciptanya. Satu demi satu ahli keluarga mengenali Shaklee. Apa saja penyakit yang ada boleh mencuba InsyAllah Shaklee tidak menghampakan. Satu-satunya jenama yang menggunakan 100% tumbuhan semula jadi, sehinggakan terhasilnya pencuci kotoran dari jagung dan kelapa .Seperti tidak masuk akal. Tapi itulah Shaklee. 100% semula jadi bukan dongengan. Berbaloi menukar jenama lain kepada Shaklee. Bukan tidak bagus, tetapi pilihan yang lebih baik ada untuk kita. Mahal dan murah harga Shaklee bukan lah rahsia lagi. Sememangnya Shaklee adalah satu pilihan terbaik di samping kualiti yang tidak perlu dipersoal lagi.

Memasuki fasa baru Shaklee , berkongsi kebaikan Shaklee pada mereka yang bermasalah. Ganjaran setimpal dengan usaha. Memang Itu tagline Shaklee . Jangan toleh belakang lagi. Jika berimpian tinggi kenapa tidak gapai saja impian itu. Shaklee membantu untuk orang biasa menjadi kepada luar biasa...Shaklee, akan ku teruskan berlari sehingga ke garisan penamat mencapai tahap tertinggi. Jika orang lain sudah berjaya maka akan ada yang lain akan mengikutnya. Jiakalau ganjaran berjuta sudah ada yang mencapainya tidak mustahil untuk aku menggapainya..Jikalau yang lain mampu mencapai dalam waktu terdekat kenapa aku tidak boleh sepertinya..ayuh..Amy...Jangan toleh belakang lagi, usia dan masa terus berlalu tanpa pernah memikirkan nasib kita...benar lah...hanya diri kita yang boleh mengubah nasib diri kita...InsyaAllah akan ku daki setiap tangga ini dengan penuh berani demi nasib diri keluarga dan visiku...


SET   PURSUE  REACH   YOUR GOAL AND  NEVER EVER EVER GIVE UP!



Tiada yang mustahil didunia ini untuk dicapai walapun awalnya kita hanyalaah insan yang hanya biasa-biasa....



Selamat Malam semua....

Harini  nak share sikit tips tentang cara nak makan Shaklee untuk mereka yang ingin menguruskan badan.
Jom ambil pen buat catatan sikit dan jangan lupa tampal di peti ais ye...

==============
MInggu Pertama
==============

Pagi : Breakfast macam biasa, ambil vitalea 1 biji

Morning Teabreak : Minum Cinch Vanilla / Coklat segelas. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk.. (Boleh minum fiber macam Psyllium Husk atau yang seangkatan dengannya)

Lunch : Makan macam biasa. lepas lunch amik lecithin 3biji

Petang teabreak : Minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk.. (Boleh campur minum fiber)

Malam : Dinner mcm biasa/ if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke sup ke. JANGAN skip mkn .. Selepas tu amik lecithin 3biji..

Sebelum Tidur - Ambil B- complex, alfalfa 2-3biji, Vitamin C 1 biji


=============
Minggu Kedua
=============

Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak.. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga..


*******************  TIPS !!! **********************************

- Morning Teabreak dalam pukul 10am
- Afternoon Teabreak dalam pukul 430pm-500pm
- Minum air putih 2-3 L sehari.. WAJIB (basically setiap 25kg berat,kene amik 1liter air.. so pandai2 kire liter air yang          anda perlu kan ye..)
- JANGAN sesekali skip minum air putih yea
- JANGAN skip makan .. at least makann biskut, roti, hirup sup
- If possible 2 mingu pertama.. tulis apa jua yg dimakan.. utk tgk berape banyak kalori kita amik sehari.. buat 2 minggu pertama je..nanti lama-lama jadi habit...

******************* PENTING !!! *********************************

DISPLIN!  dan jangan depends dgn figure kat alat timbang..sebab degan shaklee..ia tak pecahkan otot tapi ia pecahkan lemak... jadi at least turun 200gm - 500grm seminggu  pun sudah cukup bagus.....




                                                                                    
                                                   Set  Kurus Shaklee
                                                 ------------------------------




Lecithin 180 Biji
Cinch perisa Vanilla/Coklat/Cafe Latte


Vitalea 120 biji






Alfafa Size S / L 



Vitamin C 180 Biji
      
B Complex 120 biji

******************** TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE *******************

Testimoni terbaik Shaklee berjaya mencapai berat ideal dan kembali langsing!..Sumber nurjahblessingsinlife.

Dapatkan segera Set Kurus Terlaris Shaklee!!!
Tiada alasan untuk kurus lagi..!!!!

Sila Klik Untuk pembelian Set Kurus Shaklee.
 !




Sila hubungi Amy Munirah untuk maklumat lanjut mengenai pembelian produk yang bersesuain dengan masalah anda...
Kami akan membantu anda sebaik mungkin....

Amy Munirah 017 - 7697364