Performance drink Shaklee
Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila - bila  masa sahaja dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Sangat sesuai untuk :-
  • Para Athlet
  • Orang yang berpuasa
  • Sebelum pembedahan dan selepas pembedahan
  • Tidur lewat malam
  • Keletihan
  • Penyahidratan otot dan kulit
  • Vagina yang kering
  • Cirit-birit
  • Tiada selera makan
  • Paras gula rendah
  • Pening kepala

Sangat sesuai untuk mereka yang aktif bersukan.


Manfaat Utama Performance Drink:-

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang semasa latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangdalm kekan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2.Membekalkan Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosporus magnesium dan chloride. Produk ini turut  dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

3.Mencegah penyahidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, ,melembapkan kulit dan kelihatan muda.

4. Mengekalkan Paras gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.



Perbezaan Shaklee:

Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti yale bagi membantu Projek Daedalus (Human -power flight proggrame). Performance merupakan minuman sukan pertama  bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Melalui perkakasan produk Perfromance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan sehinga kini.

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA , Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pemilihan utama mereka. Kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian Klinikal membuktikan rumusan ekslusif Opticarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain. Performance mempunyai lebih 76% otot glikogen (Sumber Tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Apa itu Performance Shaklee?





Tahukah Anda?

Minuman pilihan ahli Angkasawan danpara atlet adalah Performance drink Shaklee.


Ia bukan rahsia lagi...Performance diiktiraf oleh para angkasawan dunia mampu memberi tenaga untuk badan manusia!



Cara minum Performance Drink:-

Sarapan   :   Campurkan satu sudu besar untuk setiap Performance , Energizing Soy Protein dan Meal Shake.

Latihan Fizikal   :   Campurkan 2 sudu besar dalam 500ml air dan minum satu jam sebelum memulakan latihan fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian selepas latihan fizikal untuk penyahidratan dan mengembalikan tenaga.


Cara penyimpanan yang betul : Elakkan dari terdedah (Simpan dalam Peti Sejuk Selepas Buka)





Anda mesti cuba minuman Performance Drink ini dan rasailah keajaibannya.....


Jika anda ingin mencuba minuman terbaik Shaklee ini boleh hubungi di talian :

Amy munirah : 017-7697364.







Tercari - cari produk apa yang boleh mengekalkan stamina anda ?

Tak tahu produk apa yang boleh mengelakkan anda rasa lembik, lemah, tidak bermaya?

Nak tahu produk apa yang boleh memberi anda tenaga dengan pantas dan cepat agar badan anda tidak mudah letih dan penat?


Cinch Energy Tea Mix Unsweetened.
Exclusive T-lift Cinch Energy Tea dari Shaklee.

Tingkatkan Tenaga Anda !



  • Selamat, Penggalak Semula Jadi !
  • Ditambah dengan Taurina  - meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengelakkan kecergasan tubuh.
  • Tanpa Gluten, Tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan mentah.
  • Enak diminum ketika sejuk atau panas. 
  • Pilihan terbaik untuk menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh.
  • Bungkusan kecil yang mudah dibawa kemana - mana.
  • Ekslusif T-Lift - Campuran teh hijau, putih dan merah.
  • Menjadikan badan anda lebih langsing menawan hasil dari pembuangan setiap hari.



Eklusif T-Lift - Campuran teh di dalam Shaklee Cinch Energy Tea Mix.

Matcha Green Tea Powder
  • Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua Nutrien yang terdapat dalam daun termasuk serat, mineral dan antioksidan
Red Tea extract
  • Salah satu AntiOksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu menghalangkan kerosakan badan yang disebabkan radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang dari merebak.


White Tea Extract
  • Juga dikenali sebagai teh hijau muda dengan mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

Rooibos Red Tea Extract
  • Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian Polifenol  - antioksidan.


Teh Eksotik putih, merah, dan teh hijau Matcha (satu teh hijau bagi istiadat ulung Jepun) dituai dan dicampurkan dengan teliti bagi menghasilkan minuman yang luar biasa . Ia memberikan anda tenaga semulajadi dan rasa yang selesa.



Cinch Tea - Booster Energy !


Superb Tea!!

Sangat sesuai untuk orang yang bekerja berat, mereka sedang diet dan ibu - ibu yang sering penat menguruskan rumah tangga. Kanak - kanak sekolah yang aktif  dan cergas juga boleh minum cinch Tea ni. Sangat - sangat membantu mereka terutama mereka yang aktif bersukan dan rajin mengulangkaji pelajaran.





Sebarang pertanyaan boleh hubungi di talian di bawah:

Amy 017-7697364







Assalammualaikum semua....ᕙ(`▽´)ᕗ

Lama sungguh tak update blog ni ye...pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan. 
Kejap je rasanya masa berlalu...

Puasa tahun ni Alhamdullilah jatuh hari Ahad. Hehehe...awal puasa dapat cuti panjang lagi. 

Mana taknya di tambah lagi dengan hari cuti spesel sempena kemenangan JDT dalam Liga Super Malaysia Jumaat minggu lepas....yeayyy

Tapi kilang WD menukar hari jumaat kepada hari selasa...wooshhh gembira yang amat.... ok la tu..!!!

JDT memang terbaekkk!

Hari ini nak share cerita  tentang hari pertama berpuasa dengan minuman Performance Drink dan Cinch Energy
Tea. Puasa tahun lepas saya masih tak kenal Shaklee lagi so tahun ni adalah tahun pertama saya dapat berpuasa dengan Shaklee....(✿◠‿◠)

 Okey, minuman ni di ambil ketika waktu sahur selepas makan nasi ye.Caranya  sangat mudah dan senang je.
Okey disebabkan bersahur dikampung so yang nak minumnya agak ramai.Jadi saya buat satu jug besar kira - kira 1 liter air masak di campur dengan 4 sudu Performance drink dan 1 bungkus Cinch Energy Tea. Warna air ni macam air tea yang kita biasa minum tu. Rasanya pulak macam air glucose. Takde la pelik sangat kan...semua boleh minum.

Apa kesannya? hehehe...meh sini saya nak citer..

Biasanya kalau hari tak puasa pukul 12 - 4 petang adalah waktu saya tidur kalau time cuti. But guess...sehingga artikel ni ditulis pun saya masih tidak  tidur dan  saya tak rasa mengantuk pun siap boleh buka laptop dan surf internet lagi..Biasanya time macam ni lagi - lagi kalau kat kampung saya confirm dah tidur. Saya tengok mak tidur sekejap time pukul 12. itu pun tak lama.


  
Cinch Tea

Performance Drink

Terbukti sudah Performance drink + Cinch Energy Tea boleh mengekalkan stamina dan badan kekal aktif ketika dibulan puasa!

Jadi di sini saya amat mengesyorkan minuman sihat ini kepada semua pembaca di luar sana.  Minuman ini sangat sihat dan sangat sesuai untuk semua golongan. Shaklee punya produk adalah 100% semulajadi, bebas kimia, tiada pengawet, tiada pewarna dan tiada perasa tiruan.


Jikalau anda ada mengalami masalah mudah penat, mudah letih dan ingin kekal bertenaga terutamanya mereka yang bekerja berat dan bekerja shift malam saya sangat syorkan ambil 2 killer produk ini.

Apakah kelebihan lain Performance drink & Cinch Energy Tea ini yang masih tidak diketahui?

Okey jom teruskan membaca lagi...Klik sini....Cinch Tea dan Performance Drink

Boleh hubungi saya bagi yang berminat (Amy  --> 017-7697364)

Kepada yang masih ragu - ragu.apa yang boleh saya katakan anda akan dijamin berpuas hati dengan barangan Shaklee ini. Jikalau anda nak tahu Shaklee adalah produk terlaris jualannya di Malaysia. Lihat sahaja banyak iklan - iklan orang menjual produk Shaklee ini didalam Facebook.Terbukti produk ini sangat laris dan telah mendapat kepercayaan ramai orang kerana Shaklee telah membantu menyelesaikan masalah ramai orang di Malaysia.

Ini lah masanya anda mendapatkan minuman kesihatan untuk kebaikan badan anda sendiri tanpa perlu risau lagi.!


                                                        Saya ingin membeli Performance Drink & Cinch Tea !









keratan akhbar


Fakta terbaru telah terbongkar dimana kajian terkini telah menunjukkan kadar kematian di negara Malaysia telah meningkat. Kadar statistik menunjukkan kadar kematian tertinggi seramai 6 juta penduduk yang berisiko adalah disebabkan penyakit serangan jantung !!!  Dan dijangka pada 2030 seramai 23.6 juta orang dikenalpasti berisiko berpenyakit jantung.   Seuatu yang menggerunkan !!!

Kajian menunjukkan cara makan yang tidak sihat adalah salah satu punca utama kematian penyakit jantung selain dari faktor keturunan. Makanan rakyat Malaysia adalah sangat tinggi kolestrol!!!

Perhatikan di pasar - pasar malam dan restoran - rstoran yang berdekatan, makanan yang dijual semuanya bersifat lemak dan berkolestrol tinggi. Sesuatu yang sangat sukar untuk di ubah kerana ia telah menjadi kelaziman masyarakat negara ini.

keratan akhbar

Di antara makanan - makanan yang berkolestrol tinggi di Malaysia:
Organ dalaman haiwan (limpa, hati dan sebagainya)

Kuning telur




Makanan laut

Pemakanan berkolestrol tinggi boleh diambil tapi tidak boleh selalu dan perlu ada hadnya. JIka di ambil berlebihan itu yang menjadi punca kolestrol tinggi dalam darah dan menjadikan laluan darah sempit. Apabila laluan darah terlalu sempit maka jantung tak mampu mengepam darah dengan betul. Ini menyebabkan berlaku serangan jantung. 

Pemakanan berserat seperti sayur , kekacang, dan buah - buahan adalah penyelesaian terbaik bagi mengurangkan kolestrol dalam badan. Penggunaan minyak zaiton adalah di galakkan dalam masakan harian kerana kandungan kolestrol yang sangat rendah. Bagi yang merokok perlu lah menghentikan tabiat ini demi jaminan kesihatan anda.

Info Makanan

Selain itu, untuk menghapuskan kolestrol dalam badan dengan lebih cepat dan selamat boleh lah mengambil Phytocol-ST Shaklee setiap hari ia mampu menurunkan kolestrol dalam badan secara semulajadi.
Produk baru Shaklee untuk masalah kolestrol anda.




Bagaimana Phytocol-ST menyingkirkan  kolestrol secara semulajadi?


Kandungan Fitosterol yang tinggi adalah rahsia utama
Struktur Fitosterol sama dengan struktur Kolestrol sebenar. Fitesterol akan bersaing dengan Kolestrol dan mengalahkan Kolestrol  ketika diserap dalam usus. Semakin kerap anda mengambil Phytocol-ST maka banyak lah fitosterol dalam darah dan seterusnya menghapuskan kolestrol jahat dalam darah secara perlahan - lahan.


Cara kolestrol disingkirkan




TESTIMONI Phtocol-ST
Laporan pemeriksaan kolestrol Ethan Wang

My own Phytocol-ST testimonial.
'' I have high LDL cholesterol problem due to my eating habit. I love "fat" and this is basically a typical Malaysian diet. In Malaysia, there are more than 6 million adults like me with high cholesterol problem.
Below is lab test result for my LDL
26-Mar-14: my LDL level is 129 mg/dl which was at unhealthy level.
Then, I started to use the Phytocol-ST with 4 tablets per day (2000 mg of phytosterols). To test the result, I stopped taking OmegaGuard, Lecithin and even reduce the intake of ESP Soy Protein. My diet were very unhealthy - loaded with fat and less fiber, vegatables and fruits.
What happen after 2 months?
I tested my LDL level again on 30-May. Test result was 101 mg/dl. Total reduction of LDL level is 22%!!
So, hope you can share the Phytocol-ST with friends and families. Reduction in cholesterol may reduce the risk of heart attack, stroke, hypertension and etc.
Don't miss the Buy 6 Free 1 promotion during the National Conference. Even, if you don't plan to buy the promotion just go to buy 1 to 2 bottles to try out this amazing product.''    .......Ethan Wang

Q & A Phytocol-ST Shaklee yang perlu anda tahu?

Q : Berapakah Harga Phytocol-ST Shaklee ini?

A: Harga sebotol Phytocol-ST Shaklee ini adalah RM197   dan terdapat 120 biji di dalam setiap botol.


Q : Bagaimana nak makan Phytocol-ST Shaklee?

A : Cara pemakanan adalah 2 biji sebelum makan makanan berat.

     Contoh : 2 biji Phytocol-St dimakan 30 minit sebelum makan nasi lemak. itu contoh ya.

     * Tapi kalau nak makan roti sahaja tak perlu makan Phytocol ni ye.


Q : Bolehkah saya membeli dengan harga yang lebih jimat lagi?

A : Ya , boleh. Ada 2 cara untuk mendapatkan harga yang lebih rendah dari pasaran. Klik Sini.

       Bagaimana saya ingin mendapatkan Phytocol-St Shaklee ini?

       Phytocol-ST ini boleh dibeli melalui agent Shaklee Amy dengan menghubungi di 017-7697364. 
       Ianya tidak dijual di kedai - kedai atau farmasi luar. Harap Maklum.



Hubungi untuk konsultasi lanjut:
Amy Munirah 
SMS / Whatssap : 017 -7697364





Kisah jerawat ini memang takkan pernah habis..setiap hari ramai orang bertarung dengan masalah jerawat ini.


Jerawat yang tumbuh ni boleh menjadikan manusia :



  • Rasa rendah diri
  • Kemurungan
  • Emosi terganggu
  • Hilang keyakinan
  • Pelajaran merosot
  • Daya  tumpuan kerja hilang.
  • dan bermacam - macam lagi....
Kalangan remaja yang baru lepas akhil baligh atau sudah mencapai usia matang adalah paling ramai mengalami masalah jerawat. Tak kiralah lelaki atau perempuan, muda atau tua, cantik atau tak cantik. Jerawat akan datang apabila kita tidak menjaga kulit muka dengan betul, banyak makan makanan berminyak dan daripada perubahan hormon badan yang tidak stabil.

Langkah terbaik adalah dengan menjaga kebersihan kulit, mengamalkan pemakanan sayuran dan buah - buahan secara tetap dan mengambil vitamin lengkap yang boleh membantu stabilkan hormon dan melancarkan perjalanan darah dalam badan.

Wajah yang bebas jerawat

Pemakanan Vitamin seperti vitamin C, B dan E adalah paling asas untuk menjaga kulit muka manusia. Di bawah adalah set vitamin yang boleh menjadikan kulit anda lebih cantik dan jerawat pun takut nak tumbuh di kulit muka anda tau!!!  Jom semak...

Vita E AntiOksidan yang kuat menjadi kan kulit cantik!

Pembina kolagen kulit yang mantap mampan!

Memelihara kesihatan kulit, membran mukosa, darah, saraf  dan sendi.
,
Penstabil hormonpaling terbaik!

Membina sel baru dan baik pulih sel rosak


BONUS!
Kolagen terlaris dan terbaik!

Di jamin semua produk di atas adalah produk paling terbaik dan laku keras !!!

  • 100% Semula jadi
  • Organik
  • Selamat digunakan
  • Penggunaan lama dan jimat
  • Harga sangat berbaloi dengan kualiti premium superb!
  • Tiada bahan kimia
  • Tiada bahan pengawet
  • Tiada unsur sintetik
  • Tiada bahan pewarna 

Jangka masa keberkesanan bergantung pada setiap individu. Ada yang cepat ada yang lambat. Lambat adalah disebabkan kandungan toksid terlalu tinggi dalam darah dan Produk Shaklee seperti dia atas memerlukan masa yang agak panjang sedikit untuk membuang toksin merbahaya di dalam badan anda. Sabar ye..kerana bukan mudah untuk membersihkan kesan toksin yang dah lama bersarang dalam badan kita . Ini memerlukan sedikit kesabaran dan barulah anda akan nikmati hasil kulit yang lebih bersih seperti yang di idamkan...:)

Selamat mencuba.....:)  




Sebarang pertanyaan produk boleh hubungi  Amy 017-7697364







Okey kali ini saya nak share tentang satu lagi cara paling senang untuk bersihkan kotoran kekal ya...kepada anak - anak yang suka menconteng dinding tu , ibu bapa jangan marah ye..ini adalah masa diorang nak tonjolkan bakat yang terpendam....:P


Masalahnya ada ke cara nak hilangkan kesan conteng ni???

BAsic H organik Shaklee  mampu membersihkan segala kotoran

                           Ye , jawapannya ada!!!!

So tengok gambar di bawah ni, gambar di bawah menunjukkan kesan marker pen sebelum di bersihkan dan selepas dibersihkan. Ini bukan magik ye tapi ni betul - betul punya....


Kesan marker pen hilang dengan Basic H Shaklee (credit to Bonnie)

Gambar selepas adalah gambar menunjukkan kesan contengan marker pen telah hilang sepenuhnya!

Dengan hanya beberapa titisan ajaib sabun Basic H Organik Shaklee...memang super power!!

Basic H Organik? Apa benda tu? Ok Basic H Organik ini adalah sejenis sabun ye. Sabun yang dicipta khas untuk memelihara bumi agar bebas dari kesan toksin. Tau tak ada ribuan jenama sabun yang dijual di pasaran mempunyai kandungan toksin yang tinggi dan penggunaan kerap boleh memberi kesan yang tidak baik pada tubuh badan manusia? penggunaan kerap boleh menyebabkan punca kanser ye..sangat mengerunkan!!

Kalau nak tahu Basic H Organik ini sangat di sarankan kepada mereka yang ada penyakit asma, kanser (kimoterapi) dan mereka yang mempunyai anak kecil dirumah.
Basic H Organik Shaklee

Basic H adalah bersifat Organik. Ianya diperbuat daripada kelapa dan jagung. So kepada yang alah kepada jagung dan kelapa anda di larang menggunakan Basic H ini kerana ia akan memberi kesan kepada anda.

Basic H Organik tersangatlah jimat. Satu botol Basic H ini boleh di bancuh dengan 48 gelen air paip.Ianya sangat selamat dan benar - benar berkuasa!!!

Macam - macam boleh cuci. Super power ! Super Jimat! 

Basic H Organik Sahklee

X TIADA TOKSID
X TIADA GAS BERACUN
X TIADA BAHAN KIMIA MERBAHAYA
X TIADA BAHAN PEWANGI

LEMBUT PADA TANGAN
pH SEIMBANG
TANPA KLORIN



Tempahan boleh dibuat pada bila - bila masa sahaja.

Nak khidmat nasihat boleh hubungi Amy 017 - 7697364




Masalah kolestrol adalah masalah besar sebahagian penduduk negara ini. Majoriti masyarakat pelbagai kaum yang menghuni negara Malaysia ini terdedah dengan budaya pemakanan yang sangat pelbagai. Pemakanan adalah punca utama masalah kolestrol di negara ini. Peningkatan statistik penyakit kolestrol ini meningkat saban tahun dan ia sangat berkait rapat dengan cara hidangan makanan yang mempunyai kolestrol yang tinggi. Kesannya juga dapat dilihat pada kadar peratus penyakit jantung meningkat saban tahun!
Serangan Jantung

Kenali Kolestrol dalam badan anda.

Kolestrol Baik - HDL (High Density Lipoprotein)

Adalah kolesterol yang baik,mengandungi banyak protein berbanding 20-30% kolestrol. Berfungsi membawa kolesterol dari seluruh saluran darah ke hati untuk diproses dan dikeluarkan dari tubuh. Ianya akan membersihkan dan membawa lemak berlebihan dari saluran darah ke hati untuk dikumuhkan.

Kolestrol Jahat - LDL (Low Density Lipoprotein)

Dikenali sebagai kolesterol JAHAT kerana mempunyai 75% kolesterol berbanding protein.Bekerja sebagai mengangkut kolesterol dari hati ke sel-sel badan melalui peredaran darah.
Jika kandungan LDL tinggi di dalam badan,ianya boleh mengakibatkan pengumpulan dan penyumbatan saluran arteri yang boleh menghalang kelancaran pangaliran darah yang diakibatkan oleh pembentukan plak. Ini boleh membawa risiko penyakit jantung,stroke serta penyakit yang berkaitan.


Tahukah kita,kandungan kolesterol dalam darah berlaku secara senyap dan tiada sebarang tanda dan ini boleh berlaku setiap orang. Ini bermakna semua orang mempunyai risiko paras kolesterol yang tinggi dalam darah sekiranya tidak mengamalkan gaya hidup dan pemakanan sihat.


Siapa yang berisiko tinggi mendapat paras kolesterol yang tinggi?


  1. Berat badan yang berlebihan atau obesiti
  2. Mempunyai sejarah penyakit metabolic seperti diabetis,tekanan darah tinggi dan serangan jantung.
  3. Mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai masalah kolesterol dan penyakit jantung.
  4. Merokok – ini adalah kerana apabila seseorang itu merokok,ianya menggalakkan pemendapan lemak pada saluran darah dan boleh mempercepatkan pembekuan darah.Merokok juga mengurangkan bekalan oksigen ke jantung.
  5. Individu yang tidak mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat dan kurang aktif.


Bagaimana kolesterol boleh mengakibatkan penyakit jantung?


Keratan Akhbar tentang penyakit jantung.
Seseorang individu terdedah kepada serangan jantung bila dia mempunyai kolesterol LDL yang lebih tinggi daripada kolesterol HDL.
Lipoprotein LDL menyebabkan kolesterol melekat pada dinding arteri, menyebabkan pembentukan bahan keras dan tebal yang dipanggil plak kolesterol. Lama-kelamaan, plak kolesterol menyebabkan dinding arteri menebal dan saluran arteri semakin sempit, satu proses yang dipanggil atherosclerosis.
Arteri koronari membekalkan darah dan oksigen kepada otot jantung. Bila arteri koronari menyempit disebabkan atherosclerosis, ia tidak mampu membekalkan darah dan oksigen secukupnya kepada otot jantung. Kekurangan oksigen ke otot jantung menyebabkan dada sakit, juga ketulan darah dalam arteri yang menyebabkan saluran itu tersumbat dan membawa kepada kematian otot jantung (serangan jantung).
Zarah kolesterol HDL menghalang proses atherosclerosis dengan menarik kolesterol daripada dinding arteri dan menyingkirkannya melalui hati, untuk dibuang menerusi hempedu. Ia juga mengganggu pengumpulan kolesterol pada dinding arteri oleh zarah kolesterol LDL. (sumber wikipedia)

Kajian juga menunjukkan,pada masa kini golongan muda yang berumur lingkungan 20-an dikesan menghidap penyakit jantung berikutan amalan pemakanan dan gaya hidup yang tidak sihat.
"Kadar populasi pesakit jantung semakin muda dan dapat dikesan seawal umur 26 tahun,bagaimanapun,golongan berumur antara 40 tahun hingga 60 paling banyak dikesan menghidap penyakit ini iaitu 49% daripada keseluruhan kes yang dirawat dihospital.Manakala data dari kementerian Kesihatan pula menunjukkan hampir 25% sebab utama kes kematian di hospital kerajaan adalah penyakit kardiovaskular iaitu jantung dan peredaran darah" kata Tan Sri Dr.Robaayah Zambahari,Ketua Pengarah Institut Jantung Negara (IJN)


Bagaimana Phytocol-ST Shaklee membantu merawat penyakit kolestrol ini?

100% semulajadi tanpa bahan pewarna dan pengawet tiruan.
Phytocol-ST terbukti berkesan menyerap Kolestrol dalam darah dan menurunkan paras kolestrol jahat LDL ini tadi.


  • Rumusan kandungan Phytocol-St adalah terdiri daripada beberapa jenis fitosterol yang aktif  daripada sayuran, bijiran dan buah - buahan.
  • Membekalkan 2000mg fitosterol setiap hari.
  • Dalam 80 jenis kajian menunjukkan fitosterol daripada tumbuhan mampu menghapuskan kolestrol jahat tadi.
  • Phytocol-ST adalah 100% semulajadi bebas pewarna dan bahan pengawet tambahan.

Mari Kita lihat bagaimana Fitosterol membasmi kolestrol jahat dalam darah !

Struktur Fitosterol sama dengan struktur Kolestrol sebenar. Fitesterol akan bersaing dengan Kolestrol dan mengalahkan Kolestrol  ketika diserap dalam usus. Semakin kerap anda mengambil Phytocol-ST maka banyak lah fitosterol dalam darah dan seterusnya menghapuskan kolestrol jahat dalam darah secara perlahan - lahan.






Berapakah Harga Phytocol-ST Shaklee ini?

Harga sebotol Phytocol-ST Shaklee ini adalah RM197   dan terdapat 120 biji di dalam setiap botol.


Bagaimana nak makan Phytocol-ST Shaklee?

Cara pemakanan adalah 2 biji sebelum makan makanan berat.

Contoh : 2 biji Phytocol-St dimakan 30 minit sebelum makan nasi lemak. itu contoh ya.

* Tapi kalau nak makan roti sahaja tak perlu makan Phytocol ni ye.


Bolehkah saya membeli dengan harga yang lebih jimat lagi?

Ya , boleh. Ada 2 cara untuk mendapatkan harga yang lebih rendah dari pasaran. Klik Sini.

Bagaimana saya ingin mendapatkan Phytocol-St Shaklee ini?

Phytocol-ST ini boleh dibeli melalui agent Shaklee Amy dengan menghubungi di 017-7697364. 
Ianya tidak dijual di kedai - kedai atau farmasi luar. Harap Maklum.


Terima Kasih kerana masih setia membaca!