Monday, October 26

Rahsia Awet Muda yang wajib anda tahu apabila mencecah usia 30 tahun

Awet muda seperti park han byul

Rahsia awet muda yang wajib semua orang tahu apabila usia sudah memasuki awal 30-an.

Rahsia awet muda, Tahukah anda pada usia awal 30-an kadar kolagen di dalam badan seseorang akan mula berkurangan? Pada waktu ini anda akan mula mendapati kulit muka akan mulai menampakkan tanda - tanda seperti kulit muka kendur, kedutan halus sekitar mata dan tepi mulut. Kulit muka tidak sekencang seperti awal 20-an. Kulit mula nampak suram dan kusam. 

Amalan pemakanan yang tidak teratur, diet pemakanan yang kurang nutrisi, kerap tidur lewat, tekanan hidup yang tinggi akan menambahkan lagi masalah kulit yang sedia ada. Maka tidak hairanlah wajah anda akan nampak lebih tua dari usia anda.

Rahsia awet muda, selain pengambilan pemakanan yang berkhasiat anda boleh mengamalkan pemakanan kolagen kerana kolagen mampu mengembalikan keremajaan kulit. Terdapat pelbagai lambakan jenis kolagen di pasaran yang boleh dimakan. pastikan ianya berkualiti dan tidak mengandungi bahan - bahan terlarang yang boleh menjejaskan kesihatan anda di masa hadapan.

Rahsia awet muda bukan lagi rahsia kerana semua orang mampu memiliki awet muda jika mengamalkan pemakanan yang berkolagen.

Kolagen Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang sangat hebat dan berkualiti tinggi terbukti telah membantu ramai wanita Malaysia untuk sentiasa kekal awet muda.

Rahsia awet muda dikalangan wanita kini bukan lagi rahsia tau..

Jom mari kita berkenalan dengan produk Shaklee yang sangat awesome ni !!!


Shaklee Kolagen yang sangat power menegangkan dan memudakan kembalikan kulit kusam anda!

Tampak lebih muda
  • Collagen sangat bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
  • Kulit akn kurang kering dan elastisi akan bertambah baik.Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan. Dalam kes saya, tanda penuaan dibelakang tangan saya telah hampir hilang.

Rasa Lebih Muda
  • Collagen adalah sama  penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan Calcium. Collagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.
  • Collagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi.
  • Baik untuk mata. Kornea memerlukan collagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh collagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat manfaat collagen agar minda anda tetap berkeadaan baik semakin menua.


Fungsi Ramuan Utama Collagen Powder Shaklee:

1) Kolagen dari sisik ikan merah

Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

2) Ekstrak biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3) Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica membantu formulasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikut amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

4) Elastin daripada kolagen ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

5) Vitamin B dan Vitamin C

Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.

6) Ekstrak kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7) Lactobacillus acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


Testimoni wanita yang kembali awet muda dengan mengamalkan Shaklee Collagen Powder !

Testimoni Shaklee Collagen powder

Testimoni Shaklee Collagen powder

Testimoni Shaklee Collagen powder

Testimoni Shaklee Collagen powder

Mengapa Shaklee Collagen Powder ini diambil daripada sisik ikan merah? Sebabnya ialah ia mempunyai kadar penyerapan yang tinggi dan sebab utama keberkesanannya juga boleh dilihat seawal 8 minggu (ujian klinikal). Ada pengguna juga dapat merasai kelebihannya seawal beberapa hari penggunaan, ikut badan individu itu juga.
Rahsia Awet muda adalah keutamaan anda..
Dapatkan satu untuk yang tersayang...sangat dijamin anda akan berpuas hati dengan Collagen terbaik ini. Jaminan adalah 100% semulajadi. Tiada langsung bahan kimia terlarang atau berbahaya digunakan di dalam produk ini! Dijamin HALAL dan lulus KKKM Malaysia.

Boleh hubungi:
Pengedar Pasir Gudang : Amy Munirah 
Contact No | Sms | Whatsapp : 017 - 7697364
 Shaklee Independent Distributor : ID No. : 930991  
 Facebook | Instagram : Amy Munirah
Email : Leowills@hotmail.com

Ingin beli terus secara online? Klik sahaja button dibawah !

DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI
“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Keahlian seumur hidup Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook 


No comments:

Blog yang sangat lama tak di update!

Harini 24 Ogos 2019.... Lama dah tak menulis di sini... sampai terlupa nak log in blogspot ni macam mana...aduhai... ini lah blog perta...