Soya adalah salah satu minuman paling di sukai rakyat malaysia. Semua peringkat umur sangat suka dengan minuman air soya, Banyak produk dihasilkan melalui kacang soya ini seperti minuman kacang soya, minyak soya, tepung soya , tauhu basah, tempe, dan macam - macam lagi. Pokoknya ia tumbuhan yang sangat memberi manfaat pada kita dan seluruh penduduk di dunia.
Tetapi tahukah anda soya yang kita telah makan ini selamat atau tidak ? memberi kesan yang baik atau tidak pada kesihatan kita? Adakah anda tahu terdapat pelbagai jenis soya yang telah wujud di pasaran sekarang ini?
Persoalannya ada kah kacang soya kegemaran anda ....
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia) mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi penyebab KANSER utama!!
Tetapi tahukah anda soya yang kita telah makan ini selamat atau tidak ? memberi kesan yang baik atau tidak pada kesihatan kita? Adakah anda tahu terdapat pelbagai jenis soya yang telah wujud di pasaran sekarang ini?
Persoalannya ada kah kacang soya kegemaran anda ....
- Dihasilkan dengan cara apa?
- Adakah Soya ini asli?
- Adakah semasa proses pembuatan untuk menghasilkan soya iaitu ketika mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
- Adakah bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan telah disingkirkan?
- Keadaan suhu yang bagaimana Soya diproses?
- Adakah penambahan bahan lain seperti kalsium?
Mari kita lihat persoalan di atas dengan lebih jelas lagi ..
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia) mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi penyebab KANSER utama!!
KACANG SOYA GMO banyak di pasaran kerana harganya lebih murah untuk dihasilkan, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin berbahaya dalam badan manusia !
KACANG SOYA YANG TELAH DIPROSES DENGAN ALKOHOL secra tidak lansung ia telah mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
BAHAN ANTI -TIROID & ANTI -PERTUMBUHAN boleh menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalam meningkatkan risiko kanser.
KACANG SOYA YANG TELAH DIPANASKAN akan merosakkan kandungan proteinnya! Ini adalah perkara asas yang orang ramai tidak tahu dan ini perlu di ambil perhatian.
KACANG SOYA YANG DIPROSES DAN TELAH DIBUANG MINYAKNYA menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.
Sekarang anda telah tahu serba sedikit tentang soya bukan. Adakah anda ingin terus mengambil soya yang boleh memberi risiko kepada kesihatan anda dan keluarga anda? Pernah kah anda dengar cerita tentang Soya penyebab KANSER dikalangan wanita?
Jadi ini lah masanya untuk mendapat kan soya yang berkualiti premium dan selamat dari unsur - unsur di atas!!
Ia di jamin berkualiti tinggi PREMIUM dan terbaik di pasaran dunia iaitu ESP keluaran Shaklee yang sangat semula jadi!
Energizing Soy Protein dari Shaklee |
Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan:
- 2 kali ganda daging.
- 4 kali ganda telur ayam.
- 12 kali ganda susu lembu.
- Rendah lemak.
- Tiada kolestrol langsung.
- Tiada Asid Uric.
- Mudah diserap oleh tubuh manusia.
Minuman ESP Energizing Soy Protein yang sangat PREMIUM dan pelbagai guna....
Sangat bagus untuk penyusuan ibu..
Sangat sesuai untuk pesakit kanser yang memerlukan pemakanan protein.
Sangat sesuai untuk para penghidap penyakit kencing manis dan GOUT yang kritikal!
Hubungi saya hari ini untuk membuat pesanan !
☛ Telefon : 017 - 7697364
☛ Telefon : 017 - 7697364
✉ Email : Leowills@hotmail.com
No comments:
Post a Comment