Vitamin Untuk Kulit Putih Sekata dan lembap | ESP

Energizing Soy Protein (Non GMO )


Sebenarnya masih ada ramai lagi orang yang takut hendak minum ESP soya ni rupa-rupanya. Kebanyakkannya bila dengar soya terus fikir yang bukan-bukan dan ada jugak yang dengar cerita kawan- kawan yang kata soya sangat tidak baik untuk hormon wanita.
Terlebih dengar keburukan soya agaknya. 

Tapi ramai orang tak tahu bahawa hampir 80% produk makanan di pasaran adalah bersumberkan soya. Ini boleh dilihat pada produk makanan harian kita contohnya biskut, roti, coklat, jajan, makanan segera, produk kecantikan , pelangsingan dan macam - macam lagi. Ini kerana industri makanan sangat bergantung dengan sumber protein tumbuhan terutamanya soya kerana soya merupakan sumber yang paling mudah didapati dan murah untuk digunakan dalam produk mereka.

Namun begitu anda perlu tahu bahawa soya yang biasa digunakan dalam produk makanan ini tidak semuanya soya Non GMO (Genetik soya asli yang tidak berubah). Kebanyakkan soya yang dijual di pasar adalah soya yang sudah diubah genetiknya kerana ianya lebih murah dan mudah didapati. 

Kenapa soya perlu diubah genetiknya?
Ini merupakan keperluan industri makanan itu sendiri. Apabila penggunaan soya sudah semakin meluas didunia maka permintaan terhadap soya mula menjadi sangat tinggi. Maka tercipta lah genetik soya yang baru dimana ianya lebih cepat membesar dan boleh dituai dengan banyak setiap tahun dan ini boleh menyebabkan khasiat soya itu sendiri turut berubah dan berkurangan.

Tahukah anda?
Shaklee merupakan syarikat pertama yang telah mencipta makanan tambahan protein berasaskan soya?
Tahukah anda pengasingan protein yang pertama ini telah dicipta oleh Dr Shaklee pada tahun awal 70 an?

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.

Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non genetically modified organisme) diamana ia diproses pada suhu yang rendah. Setiap 850gm ESP ini dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing soy protein  dari Shaklee ini merupakan satu - satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 jenis asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua perringkat umur tidak kira tua dan muda. Manakala, kandungan indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manais.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia.

Kebaikan ESP Shaklee:
  • Awet muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah , organ, kulit dan lain - lain. pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik untuk hormon - Kacang soya kaya dengan isoflavones yang fungsinya  bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
  • Baik untuk prostat - Genisten yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel badan sebelum ia menukar sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus , ovari, menopous dan pembesaran prostat.
  • kulit Remaja - Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti - penuaan , mengmbalikan radian kulit dan kepejalan otot. percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk mengekalkan tenaga, mencegah migrain, imsonia dan tekanan.
  • Membaiki pigmetasi - Membaiki masalah rambut sepertu rambut beruban dan rambut gugur. membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
Kelebihan ESP Shaklee

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein . kekurangan protein boleh menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot. Perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantutu, masalah penhadaman, masalah meghasilkan darah dan hormon yang akhirnya boleh membawa kegagalan fungsi organyang akhirnya membawa  kepada kematian.

Rekomendasi:
 2 - 3 kali sehari, , 2 sudu besar (perut kosong) boleh campur dengan meal Cinch, Shake dan performance drink.

ESP Melicinkan Kulit Anda
ESP membantu melicinkan kulit dari dalam dan menjadikan kulit cantik dan sihat

Pengedar Pasir Gudang : Amy Munirah 
Contact No | Sms | Whatsapp : 017 - 7697364
Shaklee Independent Distributor : ID No. : 930991  
Facebook | Instagram : Amy Munirah
Email : Leowills@hotmail.com


DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI UNTUK PENJIMATAN ~ 25%!
Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Keahlian seumur hidup  Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook.
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit”Saya adalah pengedar sah Shaklee di kawasan Pasir Gudang Johor. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh dunia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Post a Comment