Kelebihan Dan Kebaikan Performance Drink | Performance Drink Shaklee

Performance Drink Shaklee
Perbezaan Performance Drink Shaklee

Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti yale bagi membantu Projek Daedalus (Human -power flight proggrame). Performance merupakan minuman sukan pertama  bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Melalui perkakasan produk Perfromance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan sehinga kini.

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA , Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pemilihan utama mereka. Kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian Klinikal membuktikan rumusan ekslusif Opticarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain. Performance mempunyai lebih 76% otot glikogen (Sumber Tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Manfaat Utama Performance Drink Shaklee

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang semasa latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangdalm kekan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2.Membekalkan Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosporus magnesium dan chloride. Produk ini turut  dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.Cara Minum Performance Drink

Sarapan   :   Campurkan satu sudu besar untuk setiap Performance , Energizing Soy Protein dan Meal Shake.

Latihan Fizikal   :   Campurkan 2 sudu besar dalam 500ml air dan minum satu jam sebelum memulakan latihan fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian selepas latihan fizikal untuk penyahidratan dan mengembalikan tenaga.


Cara penyimpanan yang betul : Elakkan dari terdedah (Simpan dalam Peti Sejuk Selepas Buka)

Sangat Sesuai untuk : Para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, penyahidaratan otot dan kulit, vagina yang kering, cirit-birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.Saya adalah pengedar sah Shaklee di kawasan Pasir Gudang Johor. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh dunia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Pengedar Pasir Gudang : Amy Munirah 
Contact No | Sms | Whatsapp : 017 - 7697364
Shaklee Independent Distributor : ID No. : 930991  
Facebook | Instagram : Amy Munirah
Email : Leowills@hotmail.com


 DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI
Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Keahlian seumur hidup Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook
Post a Comment