Produk Shaklee bukan Picisan !

Shaklee Produk Picisan..!!! 
Shaklee bukan Produk Picisan..! Tapi merupakan satu produk yang dengan izin Allah di asaskan oleh seorang manusia hebat 100 tahun dahulu yang mampu berfikir Luar Biasa untuk kehidupan masyarakat 100 tahun kehadapan hari ini..! Dr Forrest Clell Shaklee..!

Siapa Dr Forrest Clell Shaklee..?
👶 Dr. Forrest Clell Shaklee dilahirkan pada bulan November di Carlisle, Iowa.
👶 Sewaktu beliau dilahirkan, beliau disahkan mengidam penyakit tuberculosis (batuk kering).
👶 Doktor meramalkan beliau boleh hidup sehingga berumur 8 tahun
👶 Berpindah dari Carlisles (kawasan lombong arang batu) ke utara Iowa kerana mereka percaya rawatan terbaik untuk batuk kering adalah udara yang bersih dan segar serta rehat yang mencukupi.
🛀 Zaman kanak-kanak beliau banyak dihabiskan dengan berehat dan memerhati alam sekitar.
🛀 Apabila beliau sudah meningkat remaja, doktor berpuas hati dengan kesihatan beliau dan mengatakan penyakit tuberculosis beliau adalah terkawal.
Walau bagaimanapun, beliau tetap tidak sesihat dan secergas remaja lain yang seusia dengannya.
👷 Bermula Sebagai Seorang Chiropractic Practitioner
Forrest Shaklee banyak menghabiskan masa membaca tulisan dan falsafah Bernarr MacFadden dalam majalah “Physical Magazine” yang mengatakan ‘dadah (ubat) hanyalah menutup simptom, tanpa mengubati penyakit’.
Beliau tahu berdasarkan pemerhatian beliau terhadap alam sekitar, manusia boleh dirawat dengan kaedah semulajadi. Ini menyebabkan beliau sangat berminat dengan science of chiropracticcare.
👀 Forrest Shaklee kemudiannya mendaftar masuk ke Palmer School of Chiropractic yang diketuai oleh B.J. Palmer. Walaupun beliau mengagumi Palmer, beliau kurang bersetuju dengan pendapat Palmer yang merasakan chiropractic adalah satu-satunya rawatan untuk penyakit fizikal.
🍃Beliau percaya perlunya ada sistem yang lebih menyeluruh untuk memelihara kesihatan badan.

Credit to Zura Betty

Pengasas Shaklee0 comments: