Tuesday, July 14

Vitamin untuk kuatkan antibodi badan dari serangan penyakit

Salah satu vitamin kegemaran saya ialah Nutriferon. Saya akan pastikan setiap beg saya akan diselitkan dengan serbuk Nutriferon ni even nak ke tempat kerja. Nutriferon ni ibarat 'Panadol" tetapi khasiatnya lebih banyak dari panadol itu sendiri, yang paling saya suka ialah Nutriferon diperbuat daripada 100% tumbuhan semulajadi. So sesiapa sahaja boleh makan.


Nutriferon ini sangat banyak manfaatnya, diantaranya:

1) Menguatkan sistem imun badan dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia . Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan : T- sel , B- sel dan macrophage.

2) Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser . Juga ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi. 

3) Melindungi terhadap influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara,berkesan  melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam . selesema, alahan, keradangan dan influenza. 

4) Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan , tekanan, keletihan dan gaya hidup aktif.

5) Kelewatan Penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat,

6) Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan , misalnya kembung, mual dan lain-lain.muntah pesakit hepatitis B dn C

7) Meningkatkan Menopaus - Hypertensi, Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

8) Membantu masalah PMS - terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang di sebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit- sakit belakang, tender breasts, jerawat , keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood.


4 ekstrak tumbuhan yang ada dalam Nutriferon Shaklee:

Biji labu 
Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser   

Biji Plantago asiatica 
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun  

Honeysuckle Jepun 
Menentang pencerobohan virus dan kuman  

Bunga Safflower
Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman  

Dari mana datangnya Virus, Kuman Dan Mikrob?
Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perbut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita? 
Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degenerative, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.

 Cadangan : 
Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 peket sehari ( tuang ke dalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa) 


Sewaktu rawatan influenza dan kanser: 2-3 peket sehari. Lebih baik apabila diambil bersama Vitamin C.
Sila hubungi untuk pembelian:

Pengedar Pasir Gudang : Amy Munirah 
Contact No | Sms | Whatsapp : 017 - 7697364
Shaklee Independent Distributor : ID No. : 930991  
Facebook | Instagram : Amy Munirah
Email : Leowills@hotmail.com


 DAFTAR MENJADI SHAKLEE MEMBERSHIP HARI INI
Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang juga! Keahlian seumur hidup Hanya Online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar Seluruh Malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke Group Exclusive di Facebook

No comments:

Blog yang sangat lama tak di update!

Harini 24 Ogos 2019.... Lama dah tak menulis di sini... sampai terlupa nak log in blogspot ni macam mana...aduhai... ini lah blog perta...